ТПП та МЗС проведуть в ЄС серію інвестконференцій Ukraine: Just Business

Вівторок, 31 березня 2015, 17:29

У квітні-травні цього року в столицях трьох східноєвропейських країн відбудеться серія інвестиційних конференцій з назвою "Ukraine: Just Business".

Про це повідомили на прес-конференції в Києві представники оргкомітету заходу.

Повідомляється, що конференції пройдуть в Празі, Варшаві та Будапешті. Їхніми організаторами є Торгівельно-промислова палата України (ТПП) та юркомпанія "Лавринович і партнери", партнерами – Міністерство закордонних справ та компанія DCH.

"Європейська правда" виступатиме в якості медіа-партнера конференцій.

 

Президент ТПП Геннадій Чіжиков стверджує, що попри війну інвестиційний потенціал лишається значним. "Щойно в нашій економіці з’явиться (зростання) у один відсоток, буде черга з інвесторів", - вважає він.

"Ніхто не збирається розповідати потенційним інвесторам лише одну частину, лише про позитив. Ми плануємо чесно повідомляти їх так само про небезпеки...

Хтось може сказати, що нам потрібно спершу змінити правоохоронні органи, судову систему, а далі – запрошувати інвестора. Насправді не потрібно чекати, доки у нас пройдуть всі реформи, ці процеси мають відбуватися паралельно", – наголосив керівник ТПП.

Водночас, Максим Ларинович додав, що наразі спостерігається відтік, а не приплив інвестицій до України. 

"В 14 році був панічний вихід, коли до нас приходили с проханням – допоможіть нам, будь-якою ціною, щоби ця країна нас відпустила.

Зараз більш спокійний процес, але дисконт (при продажу бізнесу) – великий", - наголосив він.

Перша конференція відбудеться в Празі вже 15 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.