Євродепутати просять Туска надати Україні безвізовий режим

Вівторок, 31 березня 2015, 18:18

Низка депутатів Європарламенту написали листа президенту Європейської ради Дональду Туску із закликом прийняти політичне рішення про надання Україні безвізового режиму на саміті Східного партнерства в Ризі.

Фотокопію послання розмістив на своїй сторінці у Facebook євродепутат від Литви Петрас Ауштревічус, який є одним із підписантів.

"Можливість їздити без віз до країн Шенгену є очікуваною для громадян України і сприйматиметься як жест доброї волі та розуміння ЄС,  а також як чіткий доказ ефективності проведених новим українським урядом реформ", - написали європарламентарі.

"Ми занепокоєні тривожними сигналами про те, що це рішення (про безвізовий режим - Ред.) може бути неготовим до саміту в Ризі у випадку України", - відзначають вони.

Europos Parlamente surinkti parašai ant laiško, adresuoto Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui. Raginame...

Posted by Petro Auštrevičiaus biuras on Tuesday, March 31, 2015

"Ми хочемо підкреслити наше глибоке переконання, що це питаня не повинне розглядатися лише, як технічне. Його політична складова має величезне значення", - наголошують євродепутати.

"Час проведення саміту в Ризі є дуже важливим, оскільки люди хочуть бачити якийсь практичний ефект через рік після революції на Майдані та початку війни на сході України", - зауважують вони.

Серед інших підписантів листа також співголова фракції зелених в Європарламенті Ребекка Хармс, глава делегації ЄП у Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович, євродепутат від Польщі Міхал Боні, євродепутат від Бельгії Марк Демесмекер та представниця Португалії в ЄП Ана Гомес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.