Туск: Путін хоче контролювати всю Україну, в ЄС цього не розуміють

Понеділок, 9 березня 2015, 12:10

Ключовими проблемами вирішення українсько-російської кризи є те, що європейці не вірять у військову загрозу та вважають можливим дипломатичні важелі впливу на Путіна.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв'ю виданню The New York Times, яке він дав у переддень візиту до США.

"Деякі політики у Європі готові й досі вірити, що є шанс на добру волю" з боку Росії та особисто Путіна, зауважив політик.

"Я – більш скептичний", - зазначив він. "Чи то військовим шляхом, чи то за допомогою економічних чи інших інструментів, але, боюся, Росія хоче отримати контроль над всією Україною", - вважає президент Європейської ради.

Фото NYT

Туск підкреслив, що за нинішніх умов доводиться постійно витрачати зусилля на те, щоби запобігати розколу між європейськими лідерами.

Ще одна проблема ЄС, на його думку – те, що в Європі чимало лідерів не вірять у можливість війни.

У громадській свідомості це сприймається як неймовірна подія, через що європейці не готові захищати свої цінності.

"Ми повинні використати українську кризу для того, щоби підняти розуміння (такої небезпеки серед європейців)", та підвищити усвідомлення того, "наскільки серйозною може бути ситуація".

Як повідомляла Європейська правда, Туск також заявив, що ЄС не готовий до посилення санкцій, закликавши "не жити ілюзіями" щодо цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.