Інспектори Росії вперше відвідують навчання НАТО після анексії Криму

Вівторок, 14 квітня 2015, 12:26

Російські військові експерти прибули до Шотландії на навчання НАТО, метою яких є продемонструвати силу в умовах зростаючої агресії з боку Кремля.

Про це пише The Telegraph.

"Міністерство оборони країни було змушене прийняти військових експертів з Москви, які прибули на чотири дні, відповідно до Європейського договору з контролю над озброєннями", - зазначає видання

Візит російської делегації розпочався у понеділок у Лоссімуті, де базуються винищувачі Typhoon, які раніше неодноразово піднімалися в небо для перехоплення російських стратегічних бомбардувальників.

Експерти з Росії відвідають Північну Шотландію, де 55 військових кораблів і понад 70 літаків, 13 тисяч солдатів, моряків та льотчиків з 14 країн зберуться для участі у спільних навчаннях Joint Warrior.

"Джерела повідомили, що це перша участь російських інспекторів у навчаннях НАТО після того, як відносини між Москвою і Альянсом різко погіршилися після анексії Криму", - йдеться в статті.

НАТО скоротило співробітництво з Росією в усіх сферах через агресію РФ в Україні.

Як повідомлялося, участь Росії в бойових діях на сході України змусила сусідів РФ нарощувати оборонні бюджети при тому, що в цілому світі витрати на оборону мають тенденцію до скорочення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: