Ільвес: говорячи про можливість швидкого захоплення Естонії, я спирався на оцінки НАТО

Вівторок, 14 квітня 2015, 10:42

Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес заявив, що його слова про можливе захоплення країни за чотири години базувалися на оцінці військових експертів НАТО, а не обороноздатності Естонії.

Про це він сказав в коментарі ERR.ee, пояснюючи свої висловлювання в інтерв'ю The Telegraph.

"Якщо поглянути на військові навчання, які проводить наш сусід, то вони, по суті, блискавичні. Вони тут, і за чотири години все буде скінчено", - сказав Ільвес британському виданню.

За словами президента, він не говорив про захоплення країни, а давав інтерв'ю на тему стримування і про те, навіщо воно потрібне.

"Якщо звідти висмикують одне речення, що я тут можу зробити? Більша частина мого часу йде на читання матеріалів з політики безпеки саме в нинішній час, а військові експерти НАТО, спостерігаючи за тим, як постійно відбувалися (російські. - Ред.) навчання, заявили, що цей процес, з моменту прийняття рішення про вторгнення, займає приблизно чотири години. Це не моя оцінка, я не здатний оцінювати такі речі, я спираюся тільки на оцінки експертів", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент Естонії висловив думку про необхідність постійного розгортання військових НАТО в країні. Наразі в Естонії тимчасово перебувають 150 американських солдат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.