У МЗС не погоджуються, що українцям стало важче отримати шенгенську візу

Четвер, 16 квітня 2015, 13:25

Статистичні дані щодо видачі шенгенських віз українцям у 2014 році дають підстави говорити про позитивну динаміку.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС України Євгена Перебийноса.

Зокрема, як зазначається, відбулося зростання до 52,4% питомої ваги оформлених українцям багаторазових віз строком дії від 1 до 5 років (39% у 2013 році).

Окрім того, в МЗС наголосили на тому, що кожна третя шенгенська віза була видана громадянам України на безоплатній основі.

Таким чином, у зовнішньополітичному відомстві не погоджуються з тим, що 2014 рік став "роком проблем" для українських заявників, а кількість відмов зазнала нечуваного зростання, як раніше повідомляла в своїй статті "Війна на візовому фронті: сумна статистика "шенгену" в Україні" ЄвроПравда.

"Об’єктивні цифри свідчать про те, що кількість відмов у оформленні "шенгенських" віз громадянам України в цілому залишилася на рівні попереднього року і становила 1,97% (1,9 % у 2013 р.)", - говориться в заяві.

Водночас, як відзначили в МЗС, усі проблемні аспекти 2014 року будуть детально обговорені з європейською стороною в рамках десятого засідання Спільного комітету експертів з реалізації Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз.

Нагадаємо, ЄвроПравда раніше повідомляла, що в більшості держав Шенгену суттєво зросла кількість візових відмов громадянам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.