Україна має визначити 3-5 пріоритетів для роботи торгових місій - МЗС

Вівторок, 7 квітня 2015, 13:23

Торгова стратегія України повинна виходити з вибору 3-5 перспективних напрямків, де країні необхідно відкрити свої торговельні місії.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди",  під час конференції "Торговельна політика України: Quo Vadis?" заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції України Олена Зеркаль.

"Безумовно, в України немає можливості тримати свої торговельні місії у всіх країнах, де у нас є великі дипломатичні представництва", - відзначила вона.

"Ми повинні визначитися з тими регіонами, де мають працювати повноцінні місії, і забезпечити там їхню ефективну роботу", - переконана заступник міністра.

"Безумовно, це мають бути регіони, де зараз спостерігаються високі темпи росту економіки і де в українського бізнесу є хороші перспективи", - наголосила Зеркаль.

Також вона заявила про необхідність прийняття нової редакції профільного закону "Про зовнішньоекономічну діяльність".

"Цей закон було прийнято в 1992 році. Я підрахувала - відтоді до нього було прийнято 40 правок. Очевидно, деякі позиції закону повинні використовуватися в новій редакції. Але в цілому давайте визнаємо - цей закон застарів і потребує заміни", - підкреслила Зеркаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: