Декларація ЄНП дала чіткий сигнал підтримки України - Порошенко

виправлено
Четвер, 21 травня 2015, 19:59

Декларація, яку було ухвалено  у Ризіна зустрічі лідерів Європейської народної партії, є чітким сигналом економічної і політичної підтримки України з боку ЄС.

Про це сказав президент Петро Порошенко після завершення зустрічі ЄНП.

"У нас є декларація і я повністю задоволений цим. Це сильний сигнал про економічну і політичну підтримку, про чіткі критерії, які Україна повинна виконати для лібералізації візового режиму до листопада", - сказав Порошенко.

"Ми раді, що ЄС демонструє солідарність і єдність з Україною. ЄС показує, що будь-яка країна може сама визначатися, наскільки сильно вона хоче інтегруватися з Євросоюзом і проводити реформи", - додав президент.

Порошенко також заявив про достатню кількість доказів щодо присутності російських військовослужбовців на Донбасі.

"Зараз у нас є повні докази присутності регулярних підрозділів російської армії. Сьогодні, як ви, напевно, знаєте, ОБСЄ та Міжнародний Комітет Червоного Хреста зробили офіційну заяву про військовослужбовців, які зараз перебувають на лікуванні у нашому госпіталі", - сказав він.

Необідно зауважити, що йдеться не про декларацію саміту Східного партнерства, а лише про партійну заяву. Роботу над декларацією саміту все ще не завершено.

Як повідомлялося, українській стороні вдалося покращити текст декларації за результатами саміту Східного партнерства в Ризі протягом останнього дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.