МЗС України та Польщі підписали план співробітництва на 2016-2017 роки

Четвер, 11 червня 2015, 15:21

Міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Польщі Гжегож Схетина обговорили необхідність подальшої консолідації міжнародної підтримки України у протидії російської агресії і домовилися про співробітництво між МЗС двох країн на 2016-2017 роки.

Про це йшлося під час VІІ засідання Ради керівництв МЗС України та Польщі, повідомляє сайт українського відомства.

Під час засідання Ради сторони підвели підсумки українсько-польської співпраці та окреслили спільні пріоритети.

Особливий акцент зроблено на необхідності подальшої консолідації міжнародної підтримки України у протидії російській агресії, експертної допомоги Польщі у впровадженні внутрішніх реформ, зокрема, в рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, підтримки в забезпеченні скасування візового режиму ЄС для українців.

"Сторони підтвердили відкритість до конструктивного діалогу з історичних питань в дусі примирення і поєднання. Важлива роль у цьому відводиться українсько-польського Форуму партнерства під егідою Глав МЗС", - йдеться у повідомленні.

Схетина запевнив, що Польща завжди підтримуватиме безпечну, незалежну, демократичну і територіально цілісну Україну в міжнародно визнаних кордонах, оскільки це є в інтересах Польщі, а також миру і стабільності всього європейського континенту.

Крім того, польській стороні передано ноту-відповідь, якою завершено процедуру набуття чинності міжурядової Угоди про відкриття міжнародних пунктів пропуску "Угринів - Долгобичув".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.