ЄС та МВФ готують "останню пропозицію" для Греції

Вівторок, 2 червня 2015, 08:39

Під час тригодинної зустрічі, яка відбулась у Берліні ввечері 1 червня, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер домовились "з великою інтенсивністю" продовжувати пошук вирішення боргової кризи в Греції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними видання, міжнародні кредитори розробили для Греції "останню компромісну пропозицію". Сторони мають намір виробити спільну позицію, яка "суворо ґрунтується на існуючій програмі".

До зустрічі неочікувано долучились також голови Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і Європейського центробанку Маріо Драгі.

Як повідомляє офіційний представник уряду ФРН, сторони останніми днями тісно взаємодіяли одна з одною і мають намір підтримувати контакт надалі - також за участю Греції.

Як відомо, Афіни ведуть переговори з трійкою кредиторів, до якої входять Європейська комісія, ЄЦБ і МВФ, про отримання нового траншу фінансової допомоги.

Сторони зацікавлені в узгодженні реформ до кінця травня. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.

Греція повинна виплатити близько 1,5 млрд євро в МВФ у червні. Афіни провели останнє погашення в сумі близько 750 млн євро, спустошивши резервні рахунки у Фонді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.