У Німеччині закликають збільшити видатки на армію

Понеділок, 22 червня 2015, 09:28

Збройні сили Німеччини недостатньо озброєні для виконання завдань у рамках НАТО і країна має зібльшити видатки на оборону.

Про це заявив новий уповноважений німецького Бундестагу у справах Бундесверу Ганс-Петер Бартельс, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Бартельса, для участі у перших навчаннях сил швидкого реагування НАТО, які відбувалися на території Польщі, оснащення довелося буквально "зішкрібати з усього Бундесверу".

Бартельс заявив, що "у зв’язку з драматичними змінами ситуації у сфері безпеки" необхідно кардинально змінити ситуацію з озброєнням Бундесверу.

Зокрема, він закликав закупити для німецької армії більше бронетранспортерів. "Були замовлені 350 БМП Puma - це занадто мало", - заявив він.

На його думку, міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн "повинна або дозамовити бронетранспортери, або ухвалити рішення щодо подальшого використання і модернізації певної кількості старих БМП Marder".

Бундесвер, додав Бартельс, повинен бути також на 100 відсотків потреб укомплектований основним бойовим танком Leopard і бронетранспортерами Boxer II.

При цьому Бартельс вважає за необхідне уже сьогодні витрачати на потреби Бундеверу у середньому 1,3% ВВП. У 2015 році на ці цілі заплановано виділити 1,16% ВВП, у майбутньому - 1,15%.

Як повідомлялося, Бундесвер планує витратити майже вісім мільярдів євро на нову систему протиповітряної оборони (ППО) Німеччини і чотири сучасні військові кораблі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.