Вибори у Туреччині: президентська партія втратила більшість у парламенті

Понеділок, 8 червня 2015, 08:38

Правляча Партія справедливості та розвитку втратила більшість у турецькому парламенті.

Такими є попередні результати підрахунку голосів на парламентських виборах у Туреччині, повідомляє видання Todays Zaman.

Згідно з результатами, партія президента Реджепа Таїпа Ердогана здобула 41% голосів і перемогла на виборах, однак це істотно нижчий результат, ніж 2011 року, коли Партія справедливості та розвитку набрала 49%. Незважаючи на фактичну перемогу у виборах, правляча партія втратила більшість у парламенті.

Найбільшим успіхом виборів у Туреччині вважається подолання 10% бар’єру курдською Демократичною партією – вона набирає 13%.

Головна опозиційна сила - Республіканська народна партія Туреччини - набрала близько 25%, турецькі націоналісти здобули близько 17%.

Таким чином, партія Ердогана зможе отримати 258 з 550 місць у парламенті, Республіканська народна партія - 132 місця, націоналісти - 81 місце, курдська політична сила - 79 місць.

Варто зазначити, що конституційна більшість була потрібна президенту Ердогану для впровадження значних конституційних змін, щоб забезпечити собі ширші повноваження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.