Посол України в ЄС повертається в Київ, на місце Чалого – джерело

П'ятниця, 10 липня 2015, 22:13

Костянтин Єлісєєв, який нині обіймає посаду представника України при Європейському союзі, ближчим часом має повернутися до Києва.

Про це Європейській правді повідомили джерела в українському дипломатичному корпусі.

"Єлісєєв буде призначений на місце Валерія Чалого в адміністрації президента. Це рішення вже погоджене, але дату, коли буде указ, має визначити президент", - розповів один зі співрозмовників.

Швидше за все, в компетенцію Костянтина Єлісєєва входитимуть питання координації європейської інтеграції. Наразі невідомо, чи опікуватиметься він притул мінськими переговорами, які були ключовою сферою діяльності Валерія Чалого; не виключено, що цю сферу повністю або частково доручать іншому представникові АП.

Як повідомляла Європейська правда, ще в 2014 році очікувалося, що Єлісєєв повернеться в уряд на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Однак попри багаторазові публічні обіцянки прем’єр-міністра, цю посаду не було створено.

Костянтин Єлісєєв – кар’єрний дипломат. Очолює представництво України при ЄС з 2010 року. До того він працював заступником міністра закордонних справ.

Валерій Чалий є заступником глави АП з травня 2014 року. 10 липня 2015 року він був призначений послом України в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.