Аеропорт поблизу Мадрида, ціною в півмільярда, купують китайці за 10 тисяч євро

Субота, 18 липня 2015, 18:35

В Іспанії завершився аукціон  з продажу аеропорту, який проходить через процедуру банкрутства.  При очікуваній ціні в 40 млн євро було подано одну заявку, на 10 тисяч євро, і за правилами аукціону вона маю бути задоволена.

Про це повідомляють іспанські ЗМІ, зокрема газета La Tribuna de Ciudad Real з міста Чіудад Реал, де розташований аеропорт.

Цей інфраструктурний об’єкт був першим аеропортом країни, побудованим за рахунок приватних інвестицій. Витрати на його спорудження та обладнання склали 450 млн євро, зазначає видання 20 minutos.

Очікувалося, що він стане резервним аеропортом Мадриду, але через відстань у 200 км до столиці ці очікування не справдилися – аеропорт став збитковим, с 2012 року він не функціонує і нині перебуває в процедурі банкрутства.

Державні органи тривалий час намагалися продати його, але через високу балансову вартість покупців на об’єкт не було. Нинішній етап аукціону, що відбувся в п’ятницю, передбачає продаж об’єкта структурі, яка запропонує найвищу ціну. На аукціон подався лише один учасник. Під час розкриття пропозицій з’ясувалося, що запропонована символічна сума в 10 тисяч євро.

"Переможцем" виявилася китайська компанія Tzaneen Internacional, заснована лише навесні з капіталом в 4000 євро.

"Ми не розуміємо, чому вони прийшли з такою пропозицією, якщо навіть вона не є пропозицією", - прокоментував юрист місцевої громади Франциско Перес.

Між тим, за стандартними правилами аукціону компаній, яка проходить процедуру банкрутства, заявка Tzaneen Internacional буде задоволена, якщо протягом 20 робочих днів (серпень не враховується, тому цей срок триватиме до 15 вересня) не буде альтернативної пропозиції, яка складатиме не менше ніж 70% від очікуваної ціни, тобто не менше 28 млн євро. Таким чином, шанси на продаж аеропорту китайцям – дуже високі.

Водночас, покупець буде зобов’язаний сплатити багатомільйонні борги аеропорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.