Киргизстан офіційно став членом Євразійського союзу

Середа, 12 серпня 2015, 08:55

Киргизстан став повноправним членом Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Про це заявили в середу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв, повідомляє "РИА Новости".

Договір про вступ Киргизстану до Євразійського економічного союзу  був підписаний у грудні минулого року в Москві.. Зараз всі внутрішні ратифікаційні процедури приєднання Киргизстану завершені у всіх країнах-учасницях об'єднання.

В середу відбулося урочисте скасування митного контролю на всіх восьми пунктах пропуску киргизстансько-казахстанського державного кордону, а на території Киргизстану набули чинності єдиний митний тариф і єдина товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності ЄАЕС, а також єдині вимоги на продукцію, встановлені технічними регламентами митного союзу.

У Росії зняті всі обмеження щодо захисту національного ринку праці та вимоги щодо отримання дозвільних документів на роботу для киргизьких трудових мігрантів. Громадяни Киргизстану звільнені від необхідності офіційної реєстрації на території РФ протягом місяця з моменту в'їзду в країну, киргизькі документи про освіту визнаватимуть в усіх країнах ЄАЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.