ЄС звинуватили в марнотратстві: лише на вивчення міграції витрачено 1,3 млрд євро

Понеділок, 17 серпня 2015, 09:46

Починаючи з 2009 року ЄС витратив майже 1,3 млрд євро на проекти дослідження у сфері безпеки кордонів та захисту від мігрантів.

Такі дані містяться у відповіді німецького уряду на запит Лівої партії, пише Tagesspiegel.

Так, 1,26 млрд євро пішли на 21 дослідницький проект, серед яких називаються Perseus (Захист європейських морів і кордонів з допомогою розвідки) і Doggies.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини також повідомило про кошти, виділені на повернення додому повітряним транспортом шукачів притулку, які не отримали на нього права.

З 2007 року на це пішло 3,7 млн євро (йдеться лише про кошти на надання літаків, не включено оплату роботи персоналу). Літаки відправлялися з аеропортів Дюссельдорфа, Штутгарта, Берліна, Гамбурга та Карлсруе. Цілями здебільшого були Балканські країни, Конго, Нігерія, Україна та Грузія.

В той же час в Лівій партії Німеччини критикують ці витрати, називаючи їх марнотратством.

"ЄС не здатний досягти єдності у питанні повернення біженців, однак одноголосно підтримує виділення мільярдів євро на проекти відмежування, просто таки викидаючи гроші в море" - сказала представниця Лівої партії Улла Єлпке.

За її словами, італійська програма порятунку біженців Mare Nostrum коштувала лише 100 млн євро на рік, однак була призупинена, бо бракувало коштів від ЄС. Водночас, стверджує Єлпке, на проекти відмежування витрачається "вдесятеро більше".

Нагадаємо, раніше в МВС повідомили, що населення Німеччини має готуватися до більшої, ніж вважали досі, кількості біженців, які прибувають до країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.