Росія хоче обговорити новий режим контролю над звичайним озброєнням в Європі

Вівторок, 18 серпня 2015, 09:11

Росія офіційно повідомила ООН про готовність обговорювати шляхи вироблення нового режиму контролю над звичайними озброєннями в Європі, який би враховував сучасні реалії і відповідав інтересам всіх країн.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

У листі, направленому генеральному секретарю Пан Гі Муну, Москва заявляє, що існуючий Договір про звичайні збройні сили в Європі "безнадійно застарів".

Позиція РФ включена в опублікованому в понеділок на сайті доповідь генсека ООН щодо виконання резолюції Генеральної Асамблеї (ГА) 69/47 про контроль над звичайними озброєннями на регіональному і субрегіональному рівнях.

Резолюція, прийнята 2 грудня 2014 року, просить Пан Гі Муна "запитати думки держав-членів з цього питання" та довести їх до відома ГА.

Договір про звичайні збройні сили в Європі, підписаний 19 листопада 1990 року в Парижі 22 державами, представляв собою угоду між країнами НАТО і Організації Варшавського договору.

Його основною метою було встановлення безпечного балансу в Європі за рахунок скорочення основних звичайних озброєнь збройних сил, тобто бойових танків, броньованих машин, артилерійських систем, бойових літаків і ударних вертольотів.

У березні 2015 року Росія прийняла рішення призупинити свою участь в засіданнях Спільної консультативної групи (СКГ) за Договором про звичайні збройні сили в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: