Україна стурбована виходом Росії із Договору про звичайні збройні сили в Європі - МЗС

Середа, 11 березня 2015, 15:18

Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість у зв'язку з припиненням Росією участі у засіданні Спільної консультативної групи (СКГ) за Договором про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ).

Про це сказав речник МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У контексті агресивних дій Росії щодо України в Криму і на Донбасі особливу стурбованість викликає оголошене вчора російським представником призупинення участі Росії в роботі Спільної консультативної групи Договору про звичайні збройні сили в Європі", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що призупинення участі в договорі в 2007 році Росія системно використовувала для приховування масштабного нарощування і переозброєння своїх звичайних збройних сил.

За словами Перебийніса, новітні типи російського наступального озброєння, які повинні були підпадати під контроль в рамках договору, "застосовуються і зараз на сході України, в той час як інші сторони продовжують сумлінно виконувати договір".

"Це ще один юридичний винахід російської дипломатії, яка замість використання чітко прописаних положень про вихід з Договору заявляє про повне припинення участі", - додав речник МЗС.

Він також заявив, що в українському МЗС вважають, що маневри Росії навколо участі в Договорі про звичайні збройні сили в Європі не сприяють переговорного процесу з контролю за звичайними озброєннями і свідчать про небажання російської сторони виконувати раніше взяті на себе зобов'язання.

Як повідомлялося, Росія з 11 березня призупиняє участь у засіданнях Спільної контактної групи по ДЗЗСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.