"Ісламська держава" готує замах на королеву Британії – ЗМІ

Неділя, 9 серпня 2015, 14:35

Британські джихадисти під керівництвом "Ісламської держави" планують замах щодо королеви Британії Єлизавети ІІ під час святкування 70-ї річниці перемоги над Японією.

Про це пише британське видання Mail on Sunday з посиланням на власні джерела.

Зокрема, видання дізналося, що зараз поліція,  а також розвідка МІ-5 роблять все можливе, щоб зірвати їх плани.

Повідомляється, що терористи планують підірвати бомбу під час заходів у центрі Лондона з нагоди 70-ї річниці перемоги над Японією у Другій світовій війні наступної суботи.

За інформацією джерел видання, конкретні загрози були на адресу королеви, хоча під загрозою і інші члени королівської родини та британського уряду. Так, планується, що на заході будуть присутні принц Чарльз, прем’єр-міністр Девід Кемерон, урядовці, більше тисячі ветеранів кампанії на Далекому Сході та інші.

Як зазначається, для вибуху терористи мають намір скористатися пристроєм, подібним до того, що використовувався під час теракту на марафоні у Бостоні в 2013 році, коли загинуло три людини і понад 260 отримали поранення.

Повідомляється, що королеву попередили про можливий замах, однак вона висловила твердий намір бути присутньою на урочистостях.

Наразі не повідомляється про затримання у зв'язку з ймовірним терактом, однак зазначається, що вчинити його збираються місцеві ісламісти, дії яких координуватиме "Ісламська держава"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.