В Польщі 200 осіб підозрюють в зв'язках з "Ісламською державою"

Вівторок, 28 липня 2015, 11:39

Спецслужби Польщі ідентифікували і уважно слідкують за діяльністю 200 осіб, які можуть становити терористичну загрозу для Польщі.

Детальний рапорт про терористичні загрози для країни на засіданні комісії Сейму з роботи зі спецслужбами представила Агенція внутрішньої безпеки Польщі, повідомляє TVN 24.

Найбільшою групою, що зв’язана з Польщею і підтримує ісламський фундаменталізм, є чеченці.

Як зазначається, вони продовжують підтримувати контакти у країні, хоча зараз перебувають на території Сирії чи Іраку і воюють на боці "Ісламської держави".

В якості прикладу наводиться затримання трьох чеченців, які займалися логістичною підтримкою "Ісламської держави".

Крім чеченців, загрозу становлять і поляки, які прийняли іслам і воюють на боці "Ісламської держави". Таких випадків є "від 5 до 10". Як зазначається, всі поляки з цієї групи набули таких поглядів після еміграції до Західної Європи.

Водночас небезпечними для країни є також особи, які мають певні контакти в Польщі і періодично сюди приїжджають.

До ще однієї групи підозрюваних належать польки, які знайомляться в Інтернеті з чоловіками з Близького Сходу, а ті, у свою чергу, намагаються вербувати жінок для виконання завдань в інтересах "Ісламської держави".

Загалом, як зазначається, покарання для таких осіб, якщо буде доведено їх причетність до тероризму, може становити до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.