Чеські депутати хотіли висунути нові вимоги до України перед ратифікацією УА

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:10

Під час обговорення перед ратифікацією Угоди про асоціацію з Україною чеські соціал-демократи намагалися наполягти на прийнятті документа із застереженнями.

Як повідомляють Ceske Noviny, таку ініціативу висунув депутат Ярослав Фолдина - одного з найближчих до президента Чехії Милоша Земана депутатів.

Він запропонував прийняти супровідну резолюцію, згідно з якою зближення України і ЄС буде можливим лише після проведення серйозних економічних реформ. Також пропонувалося вказати в резолюції необхідність "обмеження впливу корумпованих олігархів з їхніми приватними арміями" і придушення будь-яких проявів крайнього націоналізму.

Незважаючи на те, що за таку пропозицію проголосували тільки соціал-демократи, цей аргумент може використовуватися Милошем Земаном для затягування підписання документів про ратифікацію.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Чехії в ніч з 17 на 18 вересня підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. За ратифікацію проголосували 107 парламентарів з 138.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: