"Газпром" просить Єврокомісію продовжити переговори в антимонопольній справі

Понеділок, 28 вересня 2015, 20:08

"Газпром" направив на адресу Єврокомісії письмову відповідь на претензії в рамках антимонопольного розслідування його діяльності в країнах Європейського союзу.

Про це повідомляє ТАСС.

"У документі обґрунтовується позиція нашої компанії щодо кожного з пунктів повідомлення Єврокомісії про претензії, а також пояснюється, чому ми вважаємо твердження Європейської комісії заснованими на неправильній методології.

Зокрема, наведено дані для доведення економічної та юридичної необґрунтованість тверджень комісії про нібито завищені ціни за контрактами "Газпрому", - йдеться в повідомленні.

Російська компанія вважає необхідним продовжити консультації з представниками ЄК з метою пошуку взаємоприйнятного рішення, з урахуванням аргументації, представленої у відповіді "Газпрому".

Єврокомісія підтвердила отримання листа від "Газпрому" з приводу антимонопольного розслідування.

"Комісія може підтвердити, що отримала письмову відповідь від "Газпрому", - сказали в ЄК.

Раніше Єврокомісія дала відстрочку "Газпрому" на вивчення заяви про претензії ЄК у рамках антимонопольного розслідування до 28 вересня.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Єврокомісія оприлюднила антимонопольні претензії до "Газпрому". ЄК висунула офіційні обвинувачення компанії в порушеннях у Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Польщі та Словаччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: