Терорист Брейвік оголосив голодування "до самої смерті"

Середа, 30 вересня 2015, 12:29

Терорист Андерс Брейвік, який відбуває 21-річний термін за вбивство 77 людей, оголосив голодування  "до самої смерті".

Про це повідомляє норвезьке видання Nettavisen.

Як пояснює Брейвік у листі, він вдався до такого кроку через погіршення умов утримання у в'язниці.

На його думку, після набуття чинності 2 вересня нових правил утримування в тюрмі має місце "нелюдське поводження" з ним.

"Я буду продовжувати голодування до самої моєї смерті. Я більше не можу цього витримувати", - заявив Брейвік.

Як зазначає видання, згідно з новими правилами Брейвік має в своєму розпорядженні лише однокімнатну камеру замість двокімнатної. В ній він має перебувати 23 з 24 годин на добу.

"Рішення про погіршення умов утримання змусило мене покинути навчання в університеті – єдину річ, яка в мене була", - жаліється Брейвік.

Адвокат Брейвіка підтверджує, що умови утримання терориста "більш або менш" погіршилися: його контакт з іншими в'язнями так само обмежені, однак йому зменшили простір, в рамках якого Брейвік може вільно пересуватися, і зменшили час перебування з тюремниками.

Раніше повідомлялося, що Університет Осло прийняв на заочне відділення факультету політології терориста Андерса Брейвіка.

Брейвік є організатором і виконавцем теракту в центрі Осло в 2011 року, внаслідок якого загинули 77 осіб, а 151 отримала поранення.

В 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: