Глави МЗС України і Бельгії поговорили про притягнення винних у знищенні MH17

Понеділок, 7 вересня 2015, 09:32

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і віце-прем’єр, міністр закордонних та європейських справ Бельгії Дід'є Рейндерс обговорили спільні дії з притягнення до відповідальності винних у катастрофі малайзійського "Боїнга" у липні 2014 року.

Як повідомили у прес-службі МЗС України, зустріч керівників зовнішньополітичних відомств двох країн відбулася у рамках робочого візиту Клімкіна до Бельгії.

Сторони обговорили також питання двостороннього українсько-бельгійського співробітництва, зокрема, питання запровадження з боку ЄС безвізового режиму для громадян України та співпраці у торговельно-економічній сфері.

Також йшлося про безпекову ситуацію на сході України та стан виконання Мінських домовленостей, звільнення льотчиці Надії Савченко, режисера Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Як повідомлялося, Малайзія внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування авіакатастрофи. Раніше з ініціативою створення трибуналу виступили Австралія, Бельгія, Нідерланди та Україна.

Росія 29 липня на засіданні Ради безпеки ООН застосувала вето до резолюції про створення міжнародного трибуналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.