ЄС та США домовились про обмін персональними інтернет-даними - ЗМІ

Понеділок, 7 вересня 2015, 10:29

Європейський союз і Сполучені Штати Америки уклали угоду про захист персональних інтернет-даних, призначених для правоохоронних цілей, таких, як розслідування випадків тероризму.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Обидві сторони протягом чотирьох років вели переговори про так звану "парасолькову угоду", щоб захистити особисті дані, якими обмінюються поліція та судові органи під час розслідування, а також при обміні між компаніями та правоохоронними органами.

Тим не менш, переговори були утруднені через відсутність права нерезидентів громадян ЄС позиватися в суди США, якщо вони вважають, що їхні дані були неправильно або незаконно розкриті. Громадяни США користуються такими правами в ЄС.

Чиновник, знайомий із ходом переговорів, сказав, що угода буде парафована у Люксембурзі в понеділок або у вівторок. Це буде означати завершення переговорів.

Єврокомісія заявляла, що угода не може бути підписана і офіційно укладена поки "право на судове задоволення" для громадян ЄС не закріплено в законодавстві США.

У березні конгресмен США Джим Сенсенбреннер представив поправки в Закон про судову допомогу, спрямовані саме на надання громадянам союзників США права подати до суду за порушену конфіденційність даних в Сполучених Штатах.

У документі йдеться, що законопроект, схоже, отримав підтримку обох партій, і може відновити довіру у трансатлантичних відносинах після звинувачень у випадках шпигунства з боку США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: