ЄС посилить безпеку на кордонах та створить бази даних для пошуку терористів

П'ятниця, 13 лютого 2015, 09:52

Неформальний позачерговий саміт Європейського союзу, який відбувся в четвер в Брюсселі, ухвалив низку рішень щодо ідентифікації потенційних терористів.

Про це йдеться в рішенні саміту, поширеному на офіційному сайті Європейської ради.

В заяві, схваленій всіма 28 главами держав-членів ЄС, підкреслено, що причиною таких рішень є нещодавні теракти в Парижі, які розпочалися з атаки на редакцію видання Charlie Hebdo.

Глави держав-членів ЄС доручили "терміново" створити "потужну та ефективну" загальноєвропейську базу імен пасажирів, яка б водночас передбачала достатній захист персональних даних.

В цій базі, виходячи з повідомлення, зберігатимуться дані про авіаперельоти громадян з різних країн-членів ЄС. Наразі, за її відсутності, правоохоронні органи не мають можливості відслідковувати, приміром, перельоти громадян інших держав-членів ЄС до Сирії чи Афганістану.

Також саміт ЄС доручив "посилити та модернізувати перевірку на зовнішньому кордоні ЄС", інтегрувавши прикордонні бази даних з базами, в яких зберігаються дані про громадян з "підвищеним ризиком долученості до терористичної активності".

Єврокомісії доручено розробити необхідні проекти рішень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: