Прокуратура Польщі почала перевірку закликів відправити біженців в Освенцим

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:42

Прокуратура Варшави у вівторок розпочала перевірку за фактом коментарів в інтернеті із закликами відправляти біженців до колишнього концтабору Аушвіц-Біркенау.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Районна прокуратура Варшави розпочала перевірку у справі публічного підбурювання до ненависті на тлі національних, релігійних, расових відмінностей щодо сирійських біженців", - заявив речник прокуратури Пшемислав Новак.

Зокрема, йдеться про коментарі користувачів на сторінці каналу TVN24 у Facebook під статтею "Реконструкція бараків в Аушвіці".

Користувачі пропонували завезти в бараки біженців із Сирії, щоб потім їх там убити. Деякі коментарі виглядали наступним чином: "Можна було б знову відкрити Аушвіц для мігрантів і підвезти нову газову установку", "Крематорії теж хай відновлять".

 Скріншот з коментарями

Увагу прокуратури до людиноненависницьких записів звернула Gazeta Wyborcza.

Раніше  генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет звертав особливу увагу прокурорів на злочини в інтернеті, серед яких і підбурювання до ненависті.

Слід зазначити, що більшість поляків негативно ставиться до прийому мігрантів з Близького Сходу і Північної Африки. Водночас за квотами Єврокомісії Польщі доведеться прийняти в себе, за різними даними, до 11,5 тис. біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.