МЗС та Порошенко засудили теракти у Туреччині: "винні мають бути покарані"

Субота, 10 жовтня 2015, 19:45

Міністерство закордонних справ та президент Порошенко оприлюднили заяви про солідарність з з народом Туреччини, в столиці якої 10 жовтня відбувся терористичний акт проти учасників мирної демонстрації.

Заява МЗС, а також президента оприлюднені на їх офіційних сторінках у facebook.

Зовнішньополітичне відомство "рішуче засуджує підлий терористичний акт, який стався сьогодні в Анкарі і призвів до сотень вбитих і поранених", йдеться в повідомлення МЗС.

"Цей вчинок не може бути нічим виправданий... Україна, тисячі громадян якої стали жертвами терористичних нападів, солідарна з турецьким народом", - йдеться також  в заяві.

"Тероризм – це трагедія. Від імені українського народу висловлюю співчуття сім'ям загиблих під час теракту в Анкарі", - заявив Порошенко.

"Тероризм – це зло, за яке винні мають бути покарані", - додав він.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня поблизу вокзалу в Анкарі пролунали два вибухи. Внаслідок вибухів загинули щонайменше 86 людей, 186 були поранені.

Вибухи сталися в місці, де профспілки мали намір провести мирну акцію під назвою "Праця, мир, демократія" – саме цим пояснюється така велика кількість жертв. Влада Туреччини кваліфікувала вибухи як теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: