Терорист Кулібалі отримував накази про напади у Парижі електронною поштою

Вівторок, 13 жовтня 2015, 16:35

Терорист Амеді Кулібалі, який убив п'ять осіб у січні в Парижі, отримав інструкції у день скоєння злочину електронною поштою.

Про це повідомляє BFM TV із посиланням на звіт поліції.

Лист був знайдений на комп'ютері Кулібалі. У ньому невідомий наказує терористу "працювати самому" і "повторити дії кілька разів".

Кулібалі застрелив жінку-поліцейського, а потім убив чотирьох клієнтів у кошерному супермаркеті на наступний день.

Він був убитий під час облоги супермаркету в той же день, коли в Парижі були застрелені ще два терористи - Шериф і Саїд Куаші, які вбили 12 осіб в офісах паризького сатиричного журналу Charlie Hebdo 7 січня.

Лист був відправлений о 17:21 через годину після того, як Кулібалі убив жінку-поліцейську.

Відправник використовував підроблений обліковий запис електронної пошти, із розташованим у США сервером, і через це особу відправника встановити неможливо, хоча повідомлення, як вважають, могло виникнути в Сирії.

Кулібалі висловлював свою відданість "Ісламській державі", тоді як брати Куаші підтримували Аль-Каїду на Аравійському півострові.

Відправник електронної пошти залишив вибір наступної цілі Кулібалі, але припустив, що йому краще триматися подалі від центру Парижа, мабуть, через підвищений рівень безпеки після вбивств у Charlie Hebdo.

"Можливо, передмістя, якщо в центрі будуть проблеми - ви самі побачите, як краще діяти", - написав відправник, додавши, що Кулібалі "має вибрати найпростіші і певні цілі".

Кулібалі також було доручено встановити контакт з братами Куаші і зробити відео. Існує також обіцянка подбати про подругу Кулібалі Хаят Бумедьєн, яка поїхала із Франції до Сирії, перш ніж сталися напади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.