Прокуратура вимагає 30 днів арешту для екс-прем’єра Молдови

Субота, 17 жовтня 2015, 17:57

Судове засідання, на якому має розглядатися справа обвинуваченого в корупції екс-прем'єра Молдови Влада Філата, відкладено до неділі.

Прокурори наполягають на арешті колишнього глави уряду строком на 30 днів, повідомляє Укрінформ.

"Ми наполягаємо на превентивному арешті строком на 30 днів. Для цього є всі підстави, а також вилучені в ході додаткових обшуків в офісі та будинку екс-прем'єра Філата докази. Додатково по цій справі були допитані свідки, і є необхідність проведення комплексного розслідування", - заявила прокурор Адріана Бецишор.

Вона зазначила, що до розслідування підключаться також слідчі з румунського Управління з боротьби з корупцією.

Адвокати обвинуваченого в корупції екс-прем'єра заявили, що засідання суду було перенесене, так як вони не встигли ознайомитися зі справою. Філат на засідання суду не з'явився, пославшись на проблеми зі здоров'ям.

Як повідомлялося, 15 жовтня Філата позбавили депутатського імунітету, після чого його на 72 години затримали співробітники Національного антикорупційного центру.

Прокуратура Молдови заявляє, що колишній прем’єр отримав хабарів загалом приблизно на $250 мільйонів від підприємця Ілана Шора, в обмін фактично передавши йому контроль над трьома банками країни.

Після цього із цих банків напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року зникла сума загалом на півтора мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.