У Середземному морі починаються найбільші військові навчання НАТО

Понеділок, 19 жовтня 2015, 10:11

НАТО і союзники Альянсу відкривають найбільші військові навчання у Середземному морі за останні 10 років.

Про це повідомляє Reuters.

Навчання під назвою Trident Juncture мають на меті підвищити взаємодії сил швидкого реагування, які в наступному році будуть збільшені до 40 тисяч військових у відповідь на російську агресію.

У навчаннях, які триватимуть п’ять тижнів, візьмуть участь 36 тисяч солдатів, 230 військових підрозділів, 140 повітряних суден і понад 60 кораблів.

"НАТО потребує стратегії на півдні у відповідь на те, що відбувається на цій дузі нестабільності, від Іраку до Північної Африки. Ми також повинні домовитися щодо основ довгострокового підходу до Росії", - сказав посол Британії у НАТО Адам Томсон.

Навчання були заплановані задовго до того, як Росія почала військову кампанію в Сирії і є незалежними від подій, які призвели до ескалації конфліктів в Північній Африці і на Близькому Сході.

Росії, які проводила великі навчання за участі 45 тисяч військових на початку цього року і також проводила навчання в Середземному морі, а потім почала повітряні удари в Сирії, була запрошена в якості спостерігача на навчання.

Як повідомлялося, Український військово-транспортний літак Іл-76МД протягом 19-28 жовтня буде залучений до відпрацювання спільних завдань з НАТО за сценарієм повітряної фази навчання на території Італії та Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.