Вибори в Україні відповідали міжнародним стандартам - спостерігачі Європарламенту

Понеділок, 26 жовтня 2015, 16:17

Місцеві вибори в Україні, які відбулися 25 жовтня, "загалом відповідають міжнародно визнаним стандартам".

Про це заявив глава делегації спостерігачів Європараламенту Андрій Плєнковіч, повідомляє Представництво ЄС в Україні.

"На наш погляд, місцеві вибори в Україні були проведені здебільшого відповідно до міжнародно визнаних стандартів. Ми повинні зважати на увазі складний політичний, економічний, соціальний, а також гуманітарний і безпековий контекст", - йдеться у повідомленні.

Євродепутати відзначили, що внутрішньо переміщені особи повинні мати можливість реалізувати своє виборче право за місцем їх походження на майбутніх виборах відповідно до українського законодавства і в безпечному середовищі.

"Нова правова основа виборів у місцеві органи влади була прийнята тільки в липні, і від влади вимагалося адекватно пояснити нову виборчу систему виборцям. Спостерігачі відзначили, що голосування було проведено спокійно та організовано. Довгострокова спостережна місія ОБСЄ-БДІПЛ надасть детальну оцінку виборів, у тому числі труднощам в Маріуполі, Красноармійську та Сватово", - зазначили спостерігачі.

Євродепутати також очікують, що всі сторони будуть працювати над усуненням виявлених недоліків у виборчому процесі та реалізації основних рекомендацій, як будуть запропоновані в заключному звіті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.