Польща виділить $1 млн допомоги переселенцям Донбасу

Четвер, 29 жовтня 2015, 19:54

Польща виділить Україні $1 млн для допомоги внутрішнім переселенцям.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік в Маріуполі, йдеться в повідомленні на сайті Маріупольської міськради.

Як зазначається, обговорення можливих шляхів допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні з боку ЄС стало головною темою зустрічі керівництва Донецької області і мерії Маріуполя з делегацією польських дипломатів.

Так, Конрад Павлік зазначив, що на сьогодні польська сторона здійснює аналіз можливої участі в проекті, за яким за країнами ЄС закріплюються окремі міста, яким вони надають допомогу у відновленні інфраструктури.

За його словами, кінцеві постанови буде вироблено до кінця поточного року, і з нового року спільно з європейськими партнерами буде можливість реалізувати комплексний проект, який буде скоординовано з європейськими інститутами.

"Крім того, заступник міністра закордонних справ Польщі повідомив, що завтра в Києві він підпише договір з одним з європейських агентств, згідно з яким Польща передає $1 млн Україні на надання допомоги громадянам із числа вимушених переселенців. Таким чином, сім'ї з цієї категорії зможуть отримати до $5 тис.", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до кінця листопада Польща вивезе етнічних поляків з Маріуполя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.