ЄС запускає операцію по захопленню перевізників нелегальних мігрантів

Середа, 7 жовтня 2015, 09:15

ЄС 7 жовтня запускає перший етап другої фази військово-морської операції ЄС у Середземному морі з протидії нелегальному перевезенню мігрантів.

Про це повідомляє ВВС.

В рамках операції під назвою "Софія" персонал військово-морських суден ЄС зможе проникати на борт кораблів, які підозрюватимуться у використанні для незаконного переміщення осіб, обшуковувати їх та захоплювати у відкритому морі відповідно до міжнародного права.

Водночас в Міжнародній організації з міграції відзначають, що операція ЄС в Середземномор'ї зазнає невдачі, якщо не відбуватиметься боротьби зі злочинними угрупуваннями в Європі.

Як відомо, раніше операція мала назву EUNAVFOR Med, але її вирішили змінити на "Софію" – на честь дівчинки, яку народила врятована біженка на борту одного із рятувальних човнів біля узбережжя Лівії наприкінці серпня.

Нагадаємо, Рада ЄС узгодила перехід до силової фази військової операції у Середземному морі, спрямованої на боротьбу з контрабандистами та перевізниками нелегальних мігрантів.

На даний момент в операції беруть участь вісім кораблів.

Як повідомлялося, Велика Британія відправила третій корабель для участі в операції Євросоюзу, щоб зупинити незаконне перевезення людей в Середземному морі.

Уряд Німеччини ухвалив рішення продовжити і розширити участь Бундесверу в операції Eunavfor Med.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.