У Норвегії почали діяти більш жорсткі правила для біженців

П'ятниця, 20 листопада 2015, 16:57

У Норвегії набули чинності закони, які посилюють правила надання притулку, прийняті в спробі зупинити зростання числа біженців.

Про це повідомляє Reuters.

Нові правила, які будуть діяти протягом двох років, спрощують обробку заяв про надання притулку, якщо особа, яке шукає притулку, вже проживало в третій країні, яка вважається безпечною.

Інші заходи дозволяють затримувати і заарештовувати іноземних громадян у випадках, коли є висока ймовірність, що їхні заяви про надання притулку не будуть оброблятися.

Окремо більшість парламентарів погодилися на більш довгострокову реформу політики надання притулку в Норвегії, що включає прискорену депортацію осіб з судимістю, які шукають притулку.

Кількість осіб, які шукають притулку в Норвегії залишається відносно скромною порівняно з іншими європейськими країнами. До кінця року країна розраховує прийняти близько 35 тисяч мігрантів.

Для порівняння, сусідня Швеція прогнозує 190 тисяч клопотань про надання притулку в цьому році.

Але цифри швидко ростуть, особливо на норвезькому полярному кордоні з Росією, де більше 4000 людей перейшли кордон в цьому році, що в 10 разів більше, порівняно з минулим роком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.