Програміст в Ірландії "замінував" офіс, щоб не виходити на роботу

Середа, 25 листопада 2015, 16:12

В Ірландії колишній співробітник субпідрядника Intel заплатив своєму другові за неправдиве повідомлення про бомбу в офісі компанії, щоб не йти вранці на роботу.

Про це повідомляє The Irish Times.

20-річний Аарон О'Ніл разом з 21-річним другом Коліном Хаммондом розпили алкоголь і вжили певні стимулюючі речовини. Після цього О'Ніл вирішив не виходити наступного дня на роботу.

Він вирішив заплатити другові за те, щоб той подзвонив з таксофона в службу екстреної допомоги і повідомив про закладену в офісі компанії бомбу.

Хаммонд зробив дзвінок рано вранці і заявив, що бомба спрацює в офісі Intel через 12 годин. "Ви її все одно не знайдете. Це попередження. Ми зараз скрізь", - сказав він. На питання, хто дзвонить, він відповів: "Ісламська держава".

У результаті 4 тисячі людей не змогли потрапити на роботу. Поліція навіть довелося перекривати автомагістраль. Інцидент стався в січні, а в березні поліція вирахувала "мінерів".

Хаммонду призначили покарання у вигляді 200 годин громадських робіт, однак розглядався і варіант позбавлення волі терміном до двох років.

Щодо О'Ніла суд вирішив відкласти слухання до січня, щоб служба пробації встановила, чи підходить він для громадських робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.