Спроби Британії повернути туристів з Єгипту обернулися на хаос

П'ятниця, 6 листопада 2015, 14:13

Cпроби британської влади повернути тисячі туристів, які застрягли на курорті Шарм-ель-Шейх, обернулися на хаос у п'ятницю, коли деяким літакам авіакомпанії Easyjet було відмовлено у польотах до Єгипту.

Про це повідомляє Reuters.

Компанія Easyjet повідомила, що тільки два з 10 запланованих рейсів отримали дозвіл вилетіти з Єгипту. Інші авіакомпанії заявили, що їхні рейси тільки очікуються.

Міністерство цивільної авіації Єгипту заявляє, що не було блокування будь-яких рейсів, але визнає, що їхня кількість була обмежена через пропускну спроможність аеропорту.

У Шарм-ель-Шейху знаходяться близько 20 тисяч британських туристів, і влада Великої Британії планувала повернути їх додому у п'ятницю. Туристам дозволили подорожувати тільки з ручною поклажею з міркувань безпеки.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters з посиланням на джерела в американських і європейських спецслужбах, повідомила, що є докази того, що угруповання "Ісламська держава" дійсно причетне до катастрофи російського літака А321 над Синаєм.

Велика Британія заявила, що припиняє виконувати рейси в та з Шарм-ель-Шейха після катастрофи російського авіалайнера над Синаєм.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.