Росія незадоволена, що Британія не надає інформацію про катастрофу А321

Четвер, 5 листопада 2015, 18:46

Росія незадоволена поведінкою британської влади, які нібито не надає інформацію, здатну пролити світло на причини катастрофи А321 в Єгипті.

Про це заявила представник МЗС РФ Марія Захарова.

"По-справжньому шокує усвідомлення того, що, виходить, у британського уряду є якась інформація, яка може пролити світло на подію в небі над Єгиптом. Виходить, що цю інформацію, якщо вона є (а, судячи з того, що її озвучив глава зовнішньополітичного відомства, вона є), ніхто російській стороні не передав", - сказала Захарова.

За її словами, з поведінки британців Росія робить висновок, що вони переслідують якісь особливі цілі.

"Ми виходимо з того, що якщо держави володіють якоюсь інформацією з питання катастрофи російського літака в небі над Єгиптом, то ці дані повинні бути надані слідству, яке займається з'ясуванням обставин і збором фактів", - сказав вона.

Захарова додала, заборона на польоти до Єгипту - це суверенна справа Великобританії.

Раніше Велика Британія заявила, що припиняє виконувати рейси в та з Шарм-ель-Шейха після катастрофи російського авіалайнера над Синаєм.

Як повідомлялося, МЗС Нідерландів теж вирішило призупинити польоти в та з Шарм-ель-Шейха і припинити літати над Синайським півостровом принаймні до неділі.

Таке ж рішення прийняла влада Ірландії.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.