Польща не може приймати мігрантів через мільйон українців - Ващиковський

Середа, 2 грудня 2015, 19:31

Новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польще не має можливості приймати велику кількість біженців з мусульманських країн через те, що в країні перебуває багато мігрантів з України.

Про це він розповів в інтервʼю російському виданню "Газета.Ru".

Відповідаючи на питання щодо міграційної кризи у Європі він, зокрема, розповів, що Польща на сьогодні вже прийняла сотні тисяч мігрантів з України.

"За деякими оцінками, на території Польщі проживає зараз мільйон українців, більшість з них працює, звісно, нелегально. І це свого роду неформальна допомога, яку ми надаємо українцям", – сказав міністр.

Тому, за словами Ващиковського, Захід має памʼятати "що ми (Польща – ред.) вже надали житло мільйону українців зі сходу".

Новини компаній: Для мігрантів  - щоб приїхати в ішну країну необхідно досконало вивчити мову країни

Окрім того, польський міністр підкреслив, що Польща має обмежені можливості щодо прийому мігрантів через те, що з самої Польщі два мільйони людей мігрувало в країни Західної Європи на заробітки.

"А в самій Польщі 1,5 млн поляків — безробітні. Тому у нас немає можливості прийняти у себе нових мігрантів і запропонувати роботу, яка дозволила б їм вижити", – додав він.

Проте Ващиковський наголосив, що його країна буде поважати право на політичний притулок кожного, хто є жертвою війни або політичним в'язнем.

Нагадаємо, після завершення саміту ЄС-Туреччина прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло розповіла, що Польща не готова погоджуватися на зміну квот мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.