Авіаудари РФ в Сирії вбили не менше 200 мирних жителів - Amnesty

Середа, 23 грудня 2015, 07:42

Авіаудари ВПС Росії в Сирії з кінця вересня забирали життя щонайменше 200 мирних жителів і привели до масштабних і невиправданим руйнувань.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Amnesty International, повідомляє ВВС.

Звіт, інформація для якого збиралася дистанційно, заснований на інтерв'ю з 16 очевидцями і лікарями, а також правозахисними групами.

Amnesty International проаналізувала 25 авіаударів російських ВПС у п'яти різних районах у період з 30 вересня по 29 листопада - у Хомсі, Хамі, Ідлібі, Латакії і Алеппо.

У звіті Amnesty International виділяє шість авіаударів, які привели до десятків мирних жертв, хоча ніяких очевидних військових цілей поблизости не було.

Зокрема, авіаудари припали на житлові будинки, лікарні, ринок і мечеть. Так, 29 листопада 49 мирних жителів загинули і ще більше постраждали, коли три снаряди впали на ринок у місті Ариха в провінції Ідліб.

Виявлені дані вказують на те, що Росія зробила серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, вважають в Amnesty.

В організації також звинувачують Росію у використанні некерованих авіабомб в густонаселених районах і касетних боєприпасів, які за своєю природою призводять до невибіркову руйнувань.

Як повідомлялося, правозахисна організація Human Rights Watch у своєму звіті повідомила про те, що війська РФ та урядові сирійські війська президента Башара Асада використовують проти сил повстанців касетні боєприпаси, заборонені міжнародними угодами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.