Литва не відкладає питання про будівництво нової АЕС - прем'єр

Понеділок, 4 січня 2016, 15:57

Питання про будівництво нової атомної станції в Литві не відкладено, і міністри трьох країн Балтії цього року продовжать обговорення можливостей реалізації спільного проекту.

Про це заявив прем'єр Литви Альгірдас Буткявічюс, повідомляє Delfi.

"Питання Вісагінської АЕС (ВАЕС) не відкладено. Міністр енергетики цього року зустрінеться з міністрами Латвії та Естонії, які відповідають за енергетику, і обговорить це. Коли відбулося засідання Балтійської ради міністрів, прем'єр Естонії сказав, що він хоче бачити остаточні економічні розрахунки. Ми надали всю інформацію і відповіли на всі питання, і ми сподіваємося, що найближчим часом отримаємо відповідь", - сказав Буткявічюс.

Естонський прем'єр Тааві Рийвас у Вільнюсі в грудні сказав, що Естонія не відмовляється від участі в проекті ВАЕС, однак хоче переконатися, що він є економічно перспективним.

Переговори між країнами Балтії, по суті, не відбуваються після того, як в 2012 році на проведеному в Литві рекомендаційному референдумі проект нової станції не отримав підтримки населення.

Нинішній уряд, який почав працювати одразу ж після того, кілька разів називав нові терміни, в які повинні бути прийняті рішення щодо ВАЕС, проте рішення так і не були прийняті.

У 2011 році Литва обрала в якості стратегічного інвестора в АЕС японську Hitachi.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: