ЄС підтвердив призначення литовського поліцейського главою місії в Україні

П'ятниця, 8 січня 2016, 18:39

Консультативна місія (КМ) Євросоюзу з питань реформування сектора цивільної безпеки підтвердила призначення нового керівника.

Офіційну заяву з цього приводу поширила в п’ятницю ввечері прес-служба КМ ЄС,, підтвердивши інформацію, яку до того поширили ЗМІ.

"7 січня 2016 року Рада ЄС призначила пана Кестутіса Ланчінскаса, високопоставленого службовця литовської поліції, головою Консультативної місії ЄС в Україні. Пан Ланчінскас замінить на посаді пана Кальмана Міжеї, і, як очікується, приступить до своїх повноважень 1 лютого", - заявили в місії.

Варто зазначити, що литовські ЗМІ подають ім’я посадовця інакше – як Кястутіс Ланчінскас.

Фото Delfi

Згідно до офіційної біографії, новий керівник місії працював як перший секретар на декількох позиціях в дипломатичній службі Литви протягом 1990-х. З 1998 по 2005 роки був головою служби міжнародного співробітництва та європейської інтеграції в Міністерстві внутрішніх справ Литви, де він також відповідав за участь Литви в миротворчих місіях і приєднання Литви до Шенгенської зони.

Ланчінскас був призначений заступником комісара поліції Литви в 2005 році, а від січня 2009 року став головою поліції Вільнюського округу.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.