ЄС обрав керівника місії в Україні з реформування сектора безпеки

Фото
Четвер, 7 січня 2016, 09:20

Конкурс на заміщення посади голови консультативної місії ЄС з реформування громадського сектора безпеки виграв начальник Головного комісаріату поліції Вільнюса Кястутіс Ланчінкас.

Про це він розповів в інтерв’ю литовському виданню Delfi.

"Я виграв конкурс на заміщення посади керівника місії Європейського союзу в Україні. Це консультативна місія. Ми будемо надавати допомогу Україні в реформуванні правоохоронних органів: поліції, прикордонних органів і інших", - розповів він.

При цьому, за словами Ланчінкаса, 7 січня Комітет політичної безпеки ЄС ще має затвердити його призначення на посаду глави місії.

"Якщо рішення буде позитивним, то 1 лютого мені вже треба бути в Києві. Контракт терміном на 1 рік. Якщо все піде добре, він може бути продовжений на строк до 3 років", - зазначив він.

фото Delfi 

Кястутіс Ланчінкас пропрацював на посту глави поліції литовської столиці майже сім років.

Нагадаємо, про те, що попередній  голова місії Кальман Міжеї йде з посади стало відомо на початку листопада минулого року.

Про причини ротації тоді не повідомлялося.

Рішення щодо розгортання Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України  було прийнято Радою ЄС із закордонних справ 22 липня 2014 року.

Нині до завдань місії належить "стратегічне консультування" українських безпекових відомств та координація донорської допомоги для реформи сектора цивільної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.