Російська косметика повертається до України через Естонію

Понеділок, 8 лютого 2016, 10:11

Російський виробник косметики компанія "Natura Siberica" почала продавати свою продукцію до України, але із зазначенням, що вона зроблена в Естонії.

Про це заявив власник компанії Андрій Трубніков в інтерв'ю РБК.

"Насправді ми втратили Україну, там перестали купувати нашу косметику, мережі перестали брати, тому що це російський товар. Ми втратили ринок у 50 млн людей, він давав 15-20% нашої виручки. І ми вирішили зробити завод в Естонії і через Естонію зайти назад до України", - сказав Трубніков.

"Зараз почали вже в українські "Ашани" постачати, тепер на нашій косметиці написано: "made in Estonia". До Польщі теж будемо заходити через Естонію, тому що Польща теж досить негативно до нас відноситься, історично так склалося", - додав він.

Як відомо, в Україні з початку російської агресії йде широка кампанія щодо бойкоту російських товарів.

Нагадаємо, РФ 13 серпня 2015 року прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго.

З 28 липня 2014 року Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 р. - курятини.

Наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

На почтаку 2016 року на своєму засіданні Кабінет міністрів розширив ембарго більш ніж на 70 російських товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.