Пушков: НАТО використовує русофобію в Латвії для присутності біля кордонів РФ

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:18

Організація Північноатлантичного договору використовує русофобські тенденції в Латвії для того, щоб перетворити цю країну на зону підвищеної активності Альянсу і для нарощування його військової присутності біля кордонів Росії.

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков, повідомляє ТАСС.

За його словами, Латвія перетворюється в зону підвищеної активності НАТО.

Він згадав недавні слова генсека НАТО Єнса Столтенберга, який заявив, що Альянс найближчим часом розмістить в Латвії більше військових, ніж коли б то не було.

"Тобто, НАТО використовує зараз Латвію і русофобські, антиросійські тенденції, які постійно демонструє і керівництво, і політичний клас цієї країни, для того, щоб перетворити її в зону підвищеної активності і очевидний плацдарм для нарощування військової присутності НАТО на кордоні з РФ", - сказав Пушков.

На його думку, "ультранаціоналісти і неонацисти і в Прибалтиці, і в Україні є найактивнішими поборниками активізації НАТО у військовому відношенні на своїх територіях".

"Змушений констатувати виникнення якогось альянсу ультранаціоналістів і мілітаристів, які прагнуть використовувати ці ультранаціоналістичні настрої в антиросійських цілях", - зазначив Пушков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: