МЗС Латвії закликає РФ негайно звільнити Савченко

Вівторок, 22 березня 2016, 16:46

Міністерство закордонних справ Латвії вимагає від Росії негайно звільнити українку Надію Савченко і засуджує сьогоднішній вирок російського суду.

Про це йдеться в заяві на сайті латвійського МЗС.

"Міністерство закордонних справ рішуче засуджує незаконний вирок суду в рамках процесу над Надією Савченко, який базується на необґрунтованих звинуваченнях у вбивстві двох російських журналістів. Міністерство закликає Росію негайно звільнити Надію Савченко, з урахуванням її міжнародних зобов'язань, у тому числі Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

МЗС Латвії нагадує, що Савченко була викрадена, незаконно переміщена через міжнародно визнані кордони і тривалий час незаконно утримується під вартою.

"Я рішуче засуджую незаконне засудження Надії Савченко в Росії, міжнародне співтовариство повинно боротися за її звільнення", - написав у Twitter глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс.

Як повідомлялося, 22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тис. російських рублів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: