Могеріні закликала РФ негайно звільнити Савченко

Середа, 23 березня 2016, 12:25

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні закликала Росію негайно та беззастережно звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться в її заяві.

"Незважаючи на численні заклики, українська льотчиця Надія Савченко була засуджена вчора. Ми продовжуємо додавати свої голоси до багатьох інших по всьому світу, закликаючи російську владу негайно та беззастережно звільнити Надію Савченко, з гуманітарних міркувань, і у відповідності з "Комплексом заходів з реалізації мінських угод" та зобов'язань звільнити всіх заручників та затриманих осіб, пов'язаних з конфліктом у Східній Україні", - говориться в повідомленні.

"Це також стосується і всіх інших громадян України, які незаконно затримано в Росії, в тому числі Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яким повинне бути гарантоване безпечне повернення в Україну", - наголосила Могеріні.

Як повідомлялося, 22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу до 30 тис. російських рублів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: