У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

Неділя, 10 квітня 2016, 10:06

Поліція Парижа змушена була застосувати сльозогінний газ проти кількох сотень протестувальників, які вночі намагалися прорватися до резиденції премʼєр-міністра країни Мануеля Вальса.

Про це повідомляє L’Express з посиланням на AFP.

Повідомляється, що кілька сотень учасників так званого нічного стояння в Парижі намагалися прорватися до будинку прем'єр-міністра Мануеля Вальсу. За словами протестантів, вони хотіли "випити з премʼєром.

Також відомо, що поліції довелося застосувати сльозогінний газ проти агресивних хуліганів.

Протестувальники розбили вітрини декількох магазинів, зіпсували банкомати, кидали пляшки і каміння в розташоване неподалік будівля відділення поліції 11 округу Парижа. В результаті безладів згоріла поліцейська машина.

Поліція затримала вісім чоловік за хуліганські дії.

З різкою заявою, в якій засуджуються дії протестувальників вже виступив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв, який засудив ці "дії екстремістів".

Відзначимо, протягом останніх тижнів у Франції тривають масові акції протесту проти реформи трудового законодавста.

За інформацією французького МВС, в антиурядових маніфестаціях 9 квітня у Франції взяли участь понад 100 тисяч осіб.

Маніфестації супроводжувалися зіткненнями між поліцією і протестувальниками.

Основі сутички сталися в Парижі в районі площі Республіки, де знаходиться наметове містечко протестувальників. Повідомляється про затримання близько 30 осіб протягом дня.

Демонстрації 9 квітня завершилися так званим нічними стоянням в Парижі. Зранку ситуація на площі Республіки спокійна, проте на ній і надалі перебувають кілька сотень громадян, відзначили у поліції міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: