Марін Ле Пен пропонують заборонити в’їзд до Британії

Понеділок, 25 квітня 2016, 14:10

Лідер кампанії за вихід Великої Британії з ЄС звернувся до міністра внутрішніх справ з проханням заборонити в’їзд до країни лідеру французької ультраправої партії Марін Ле Пен.

Про це повідомляє EurActiv.

Як очікується, Ле Пен найближчим часом має виступити у Британії з антиєвропейською промовою.

Заступник голови "Нацфронту" Флоріан Філіппо розповів, що Ле Пен "попросили приїхати і підтримати табір прихильників Brexit" і вона шукає можливість взяти участь у дебатах.

"Сполучене Королівство є конституційною державою і передовою демократією, тому громадянин Франції, зокрема, обраний політик, може абсолютно вільно пересуватися там", - додав він.

За словами Філіппо, візит Ле Пен "покаже британським громадянам, які хочуть покинути ЄС, що їх підтримують інші помітні європейські лідери".

Водночас Гісела Стюарт, депутат парламенту від Лейбористської партії і співголова офіційної кампанії "за Brexit", стверджує, що правий політик зробила багато суперечливих і розпалюючих ненависть коментарів, в тому числі йдеться про порівняння нею мусульман, які моляться на вулиці, з нацистською окупацією Франції.

За словами Стюарт, присутність Ле Пен у Британії "не сприятиме суспільному благу".

"Я закликаю вас виконати свої повноваження відповідно до законодавства щодо імміграції і відмовити їй у праві на в'їзд в країну, якщо вона намагатиметься відвідати Велику Британію", - йдеться у листі Стюарт.

Міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей поки не коментувала свої можливі дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.