ЄС заявив про подальшу підтримку проектів з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Вівторок, 26 квітня 2016, 15:52

Європейський Союз і надалі сприятиме реалізації проектів, спрямованих на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Могеріні, віце-президента Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шефчовича, комісара з європейської політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнеса Гана та єврокомісара з міжнародної співпраці та розвитку Невена Міміци, опублікованій на Facebook-сторінці представництва ЄС в Україні.

"Навіть зараз, з плином 30 років, люди в Україні, Білорусі та інших уражених країнах продовжують боротися з довготривалими наслідками катастрофи для здоров’я і довкілля. Людський вимір цієї аварії залишається у наших думках", – йдеться у заяві.

За словами авторів звернення, чорнобильська катастрофа стала "поштовхом для прояву солідарності та допомоги з усього світу".

"Європейський Союз залишається на передовій міжнародних зусиль із владання наслідків Чорнобильської катастрофи; Європейська комісія наразі зобов’язалася надати близько 730 млн євро на проекти, пов’язані з Чорнобилем… Європейський Союз і надалі працюватиме з Україною, ЄБРР, країнами Великої сімки (G7) та іншими міжнародними донорами для забезпечення вдалого завершення проектів", – наголошується у заяві.

Раніше повідомлялося, за словами європейського комісар з міжнародної співпраці та розвитку Невена Міміца найбільш важливі проекти щодо зняття з експлуатації обладнання Чорнобильської АЕС та покращення екологічної безпеки Чорнобильської зони, профінансовані західними партнерами, планується завершити до кінця 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: